Musea in de buurt

Bijenteeltmuseum

Het museum is een prachtig modern gebouw dat opgedeeld is in zeshoekige cellen, zoals de cellen van een honingraat. Elke cel vertelt een stukje van het bijenverhaal. Dankzij de doorzichtige kasten kan je met je neus tot bij de kleine zoemers. De gidsen leiden je graag rond in deze fascinerende wereld van nectar, stuifmeel en honing. Het museum wordt uitgebaat door de vzw Bijenteeltmuseum.

Het Bijenteeltmuseum vind je samen met de Dienst Toerisme en het NEC De Vroente aan de hoofdparking van de Kalmthoutse Heide

Bakkersmolen

De Bakkersmolen is een gezellige plek waar je aangenaam kan vertoeven. Er valt voor iedereen wel iets te beleven. Zo hebben we uiteraard onze stellingsmolen, maar ook een heus stoommuseum een bakkerij met bakkerswinkel en een taverne. Bekijk ook zeker het onderdeel voor groepen.

In de zomermaanden kan je je uitleven tijdens een rit in ons stoomtreintje. Check wel steeds vooraf op deze website of de activiteit kan doorgaan, best voor je ons komt bezoeken.

Karrenmuseum Essen

Het karrenmuseum Essen beheert één van de grootste verzamelingen karren, wagens en koetsen van Vlaanderen. Daarnaast wordt ook ruim aandacht besteed aan de productie en het gebruik van deze voertuigen. Het instand houden van de ambachtelijke kennis die daarbij hoort is een belangrijk onderdeel.

Naast het op een verantwoorde manier bewaren en bestuderen van dit erfgoed willen we het ook kenbaar maken aan ruim publiek. Daarom worden in de loop van het jaar tal van publieksevenementen en randactiviteiten georganiseerd.

Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum

et Suske en Wiske – Kindermuseum is een initiatief van het provinciebestuur Antwerpen. Het biedt een educatief programma aan klasgroepen van de tweede en de derde graad basisonderwijs en andere groepen kinderen van acht tot twaalf jaar. In het museum kunnen de kinderen kennismaken met de wereld van strip en het werk van Willy Vandersteen, om daarna zelf creatief aan het werk te gaan in het atelier. Op bepaalde data wordt dit programma ook ingericht voor bezoekers in familieverband. Buiten deze familiedagen is een bezoek aan het museum enkel mogelijk na afspraak.Suske en Wiske museum

Het kindermuseum en de knutselateliers zijn ondergebracht in de verbouwde villa van wijlen Willy Vandersteen. De Studio Vandersteen werkt op de eerste verdieping.